Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΜΆΔΑ BLITZ - ΔΟΝ ΚΙΧΏΤΗΣ ΘΈΑΤΡΟ 28-29 ΙΟΥΝΊΟΥΟμάδα Blitz - Δον Κιχώτης
Θέατρο
28-29 Ιουνίου, 21:00
Πειραιώς 260, Κτίριο Δ
Έχοντας την ορμή της επιτυχημένης εμφάνισής τους στη βερολινέζικη σκηνή της Schaubühne και στο παρισινόTheatre De La Ville (όπου η παράσταση ήταν sold out και τις τρεις βραδιές), η Ομάδα Blitz εμφανίζεται στις 28 και 29 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Αθηνών με την παράσταση μυθοπλασίας, Δον Κιχώτης.Δανειζόμενη τη γλώσσα και τα στοιχεία του ντοκιμαντέρ, η Ομάδα Blitz παρουσιάζει γεγονότα της ζωής και περιστατικά που ακολούθησαν το θάνατο του Δον Κιχώτη, μέσα από μαρτυρίες σύγχρονων και μεταγενέστερών του υπαρκτών και επινοημένων προσώπων, που τον παρουσιάζουν άλλοτε θετικά και άλλοτε με μελανά χρώματα. Ακολουθώντας τα βήματά του, η Ομάδα Blitz προσπαθεί να ανακαλύψει τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένος αυτός ο αντι – ήρωας και να ερμηνεύσει την ονειροπόλα ματιά του στην πραγματικότητα, που διαρκώς τον διέψευδε. Η συνέπεια στο κείμενο του Θερβάντες αίρεται για να εξυπηρετηθεί ο σκοπός της παράστασης που είναι να καταδείξει τη μοναξιά της ύπαρξης του Δον Κιχώτη σ’ ένα κόσμο που δεν τον κατανόησε, για να δείξει εντέλει το μοναχικό δρόμο της δικής μας ύπαρξης,
Οι συντελεστές της παράστασης τη χαρακτήρισαν «ένα στατικό rοad movie που κατά κάποιον τρόπο ασχολείται με αυτό που ο Ούγγρος συγγραφέας László Krasznahorkai ονόμασε μελαγχολία της αντίστασης». Αφαιρώντας το ιδεαλιστικό περίβλημα του μύθου, επιχειρούν να τον ανασυνθέσουν και να το δουν στην πορεία του στο δυσνόητο, σκληρό και μοναχικό δρόμο της ύπαρξης, που εκείνος αντιμετώπισε με πίστη και αγνά κίνητρα, με μία ιδιαίτερη ματιά που άλλοτε τον πίκραινε και άλλοτε του χάριζε προσωπικές συγκινήσεις.
Με την παράσταση Δον Κιχώτης, που θα παρακολουθήσουμε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η Ομάδα Blitz που σχηματίστηκε τον Οκτώβριο του 2004 από τους Γιώργο Βαλαή, Αγγελική Παπούλια και Χρήστο Πασσαλή και είναι υποψήφια για το ευρωπαϊκό βραβείο New Theatrical Realities, δίνει τη δική της πρακτική ερμηνεία στον ορισμό του Λέμαν για το μεταδραματικό θέατρο: «περισσότερο παρουσία παρά αναπαράσταση, περισσότερο μοίρασμα παρά διαμεσολαβημένη εμπειρία, διαδικασία παρά αποτέλεσμα και ερέθισμα παρά πληροφορία».
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι μότο τους είναι «περισσότερη ηθική, λιγότερη αισθητική»!

«Στη διάρκεια της παράστασης ακούγονται έντονοι πυροβολισμοί. Επίσης η παράσταση περιέχει ορισμένες βίαιες σκηνές»
Σκηνοθεσία – Δραματουργία
Γιώργος Βαλαής, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής

Φωτισμοί
Τάσος Παλαιορούτας

Σκηνικά – Κοστούμια
Εύα Μανιδάκη

Ερμηνεύουν
Άρης Αρμαγανίδης, Γιώργος Βαλαής, Μ.Μαθιουδάκης, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Νίκος Φλέσσας κ.ά.


Τιμές εισιτηρίων: 25€, 15€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ)
read more " ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΜΆΔΑ BLITZ - ΔΟΝ ΚΙΧΏΤΗΣ ΘΈΑΤΡΟ 28-29 ΙΟΥΝΊΟΥ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΈΣ ΠΛΑΤΕΊΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΆΡΚΑ ΤΗΣ ΘΈΡΜΗΣ , ΣΤΉΝΟΥΜΕ ΘΕΡΙΝΟΎΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΆΦΟΥΣ, ΓΕΜΊΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΖΩΉ, ΚΊΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΏΜΑ ΤΑ ΒΡΆΔΙΑ ΜΑΣ.


Θερινό Σινεμά «Θερμαις – Σουρωτή»
Είσοδος Ελεύθερη – Ώρα έναρξης : 20.30…. να βραδιάσει και λίγο …

Το Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης σε συνεργασία με την ΣΟΥΡΩΤΗ δημιουργούν καλοκαιρινές κινηματογραφικές οάσεις , εκτός του καλοκαιρινού κινηματογράφου ΘΕΡΜΑΙΣ στη Θέρμη , σε πάρκα και πλατείες του Δήμου μας.
Καλούμε μικρούς και μεγάλους φίλους να μοιραστούν μαζί μας στιγμές καλού ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, κάτω από τ’ αστέρια του ουρανού!
Στις κεντρικές πλατείες και τα πάρκα της Θέρμης , στήνουμε θερινούς κινηματογράφους, γεμίζοντας με ζωή, κίνηση και χρώμα τα βράδια μας.
Ο θερινός κινηματογράφος προβάλει ταινίες από τον παλιό, καλό ελληνικό κινηματογράφο, καθώς και ταινίες πρώτης προβολής ελληνικές και ξένες , δίνοντας μια νότα νοσταλγίας, γυρίζοντας το χρόνο πίσω σε πιο «ξένοιαστες» εποχές...
Και οι νύχτες γεμίζουν δροσιά...
Επειδή η ζωή στη Θέρμη είναι... υπόθεση όλων μας!
Από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου μέχρι το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου… Είσοδος Ελεύθερη …
Αφιέρωμα στο Γαλλικό Κινηματογράφο σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης ( Δευτέρα 27 Αυγούστου έως Παρασκευή 31 Αυγούστου)ΣΙΝΕ “ΘΕΡΜΑΙΣ - ΣΟΥΡΩΤΗ” Καλοκαίρι 2012
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΘΕΡΜΑΙΣ - ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ
ΤΡΙΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΘΕΡΜΑΙΣ -
ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΠΛΑΓΙΑΡΙ
ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ – Ν. ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΒΑΣΙΛΙΚΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΘΕΡΜΑΙΣ
…………………………………………………………………………………………..
ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΘΕΡΜΑΙΣ - | ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
ΤΡΙΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΘΕΡΜΑΙΣ | ΜΟΝΟΠΗΓΑΔΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΣΧΟΛΑΡΙ
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΣΟΥΡΩΤΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΤΡΙΛΟΦΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΘΕΡΜΑΙΣ
……………………………………………………………………………………………
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΘΕΡΜΑΙΣ | ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΑΘΙΚΤΟΙ
ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΘΕΡΜΑΙΣ | ΛΙΒΑΔΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ – Ν. ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΤΡΙΛΟΦΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΣΟΥΡΩΤΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ – Ν. ΡΥΣΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΘΕΡΜΑΙΣ
………………………………………………………………………………………………..
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΘΕΡΜΑΙΣ | ΚΑΡΔΙΑ ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ
ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΘΕΡΜΑΙΣ | ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΛΙΒΑΔΙ
ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΜΟΝΟΠΗΓΑΔΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΤΡΙΑΔΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΘΕΡΜΑΙΣ
……………………………………………………………………………………………………..
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΘΕΡΜΑΙΣ – ΛΑΚΚΙΑ ΒΕΓΓΟΣ
ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΘΕΡΜΑΙΣ - ΠΛΑΓΙΑΡΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΒΑΣΙΛΙΚΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΤΡΙΛΟΦΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΘΕΡΜΑΙΣ
…………………………………………………………………………………………………………………..
ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
ΤΡΙΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | Ν. ΡΥΣΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΛΑΚΚΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΣΧΟΛΑΡΙ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΛΙΒΑΔΙ
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
…………………………………………………………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………………………
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΘΕΡΜΑΙΣ ΑΔΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΤΡΙΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΘΕΡΜΑΙΣ | ΤΡΙΑΔΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – Ν. ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΑΡΔΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΒΑΣΙΛΙΚΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΘΕΡΜΑΙΣ
……………………………………………………………………………………………………………………………
ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΘΕΡΜΑΙΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΘΕΡΜΑΙΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΘΕΡΜΑΙΣ
ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΘΕΡΜΑΙΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΘΕΡΜΑΙΣ
………………………………………………………………………………………………………………
ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΘΕΡΜΑΙΣ | ΚΑΡΔΙΑ ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΟ
ΤΡΙΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΘΕΡΜΑΙΣ |
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΣΟΥΡΩΤΗ
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΠΛΑΓΙΑΡΙ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΤΡΙΑΔΙ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – Ν. ΡΥΣΙΟ
………………………………………………………………………………………………………………………
Υπεύθυνος δημοτικού κινηματογράφου
Νίκος Θεοδωράκης 6945 037527
read more " ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΈΣ ΠΛΑΤΕΊΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΆΡΚΑ ΤΗΣ ΘΈΡΜΗΣ , ΣΤΉΝΟΥΜΕ ΘΕΡΙΝΟΎΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΆΦΟΥΣ, ΓΕΜΊΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΖΩΉ, ΚΊΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΏΜΑ ΤΑ ΒΡΆΔΙΑ ΜΑΣ. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΈΚΘΕΣΗ ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΜΑ “P LIKE POLITICS, P LIKE PARROTS / Π ΌΠΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉ, Π ΌΠΩΣ ΠΑΠΑΓΆΛΟΙ”Έκθεση
ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΜΑ
“P like Politics, P like Parrots / Π όπως Πολιτική, Π όπως Παπαγάλοι”Επιμέλεια Έκθεσης : Ντένης Ζαχαρόπουλος & Αλέξιος Παπαζαχαρίας
Διάρκεια : 12 Ιουνίου – 23 Σεπτεμβρίου 2012
Εγκαίνια : Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012, 20:30

Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά–Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση της Ελένης Καμμά “P like Politics, P like Parrots / Π όπως Πολιτική, Π όπως Παπαγάλοι” την οποία επιμελήθηκαν ο Ντένης Ζαχαρόπουλος και ο Αλέξιος Παπαζαχαρίας. Η έκθεση είναι μια παραγωγή της Ελένης Καμμά σε συνεργασία με το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-ΜΜΣΤ, θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 12 Ιουνίου, στις 20:30 και θα διαρκέσει έως και τις 23 Σεπτεμβρίου 2012. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους χώρους του μουσείου με την συνεργασία του Βέλγου αρχιτέκτονα Breg Horemans και την συνοδεύει ειδική έκδοση 200 αντιτύπων σχεδιασμένη από την Salome Schmuki.


«Το απίθανο δεν έρχεται ποτέ μόνο. Με αυτή την ευτυχή καταληκτική φράση, πραγματικό χρυσό κλειδί για σονέτο, έφτασε στο τέλος το πρόγευμα.»
Ζοζέ Σαραμάγκου, Περί Φωτίσεως

Η ατομική παρουσίαση της Ελένης Καμμά P like Politics, P like Parrots / Π όπως Πολιτική, Π όπως Παπαγάλοι, είναι το πρώτο μέρος μίας τριλογίας που ερευνά την ιδέα του κοινού τόπου που δημιουργείται κατά τη συνάντηση της μουσικής και των αρχιτεκτονικών πρακτικών. Η δημιουργία θεάματος μέσα από την σύμπτηξη και την ανάπτυξη χειρονομιών σε εμβληματικούς τόπους και χώρους από παρασκήνια θεάτρων, αίθουσες μουσείων μέχρι χώρους εργασίας ή δημόσιους χώρους όπως η piazalle Michelangelo της Φλωρεντίας αποτελεί τη συνθήκη και το μέσο που επιτρέπει στην Ελένη Καμμά να ενεργοποιήσει μια σειρά υποθέσεων, παράδοξων πειραμάτων ταυτίσεων και ταυτολογιών τα οποία εξελίσσονται στα τελευταία της βίντεο και αντικείμενα. Κάθε αποτέλεσμα ενός πειράματος αποτελεί επαλήθευση μιας υπόθεσης που στο έργο της Ελένης Καμμά επιτρέπει τη δημιουργία συσχετισμών και αναδεικνύει κάθε φορά κεκαλυμμένα κοινά σημεία μεταξύ διαφορετικών μοντέλων και συστημάτων.

Η έκθεση στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-ΜΜΣΤ αποτελεί την ανάπτυξη και την σύνδεση στο χώρο δύο έργων βίντεο τα οποία η καλλιτέχνης όλοκλήρωσε στη Σουηδία το 2011. Εμπνευσμένα από το κοινωνικό φαινόμενο των χωροδιών στην σκανδιναβική χερσόνησο τα βίντεο P like Politics, P like Parrots και Malin and Τor: two architects in conversation όρίζουν το χώρο μέσα στον οποίο πραγματοποιείται ή έκθεση αποτελώντας την αρχή και το τέλος μιας ενίαιας εγκατάστασης, όπου η ενότητα και το απόσπασμα συνυπάρχουν δημιουργώντας ένα ενδιάμεσο περιβάλλον που σταδιακά υπονομεύει τους μηχανισμούς παραγωγής εμπειρίας, άποψης, αισθητικής, γνώσης και ιστορίας.

Σε μία σημαντική στιγμή μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής ανασφάλειας της Ελλάδας η έκθεση της Ελένης Καμμά στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-ΜΜΣΤ στην Αθήνα και στη συνέχεια στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη είναι μία ανοιχτή πρόσκληση στους κατοίκους και των δύο πόλεων που φέρνει σε επαφή το κοινό με διαφορετικές κοινωνικές δομές και πρακτικές και ταυτόχρονα με δραστηριότητες τόσο αυτοαναφορικές όσο και αυτογνωσίας.
Το μουσείο στην ελληνική πραγματικότητα ταυτίζεται αυστηρά με ένα χώρο διαφύλαξης και παρουσίασης των ελληνικών αρχαιοτήτων και της ελληνικής παράδοσης. Το έργο της Καμμά σχολιάζει δυναμικά το ρόλο του μουσείου ως κοινωνική δομή με ενεργό κοινωνικό ρόλο. Το μουσείο αναδεικνύεται σε ένα χώρο κοινωνικής συμβίωσης όπου η δημιουργία νοήματος και ιστορίας δεν είναι έργο ενός ανθρώπου η μίας αρχής, αλλά το αποτέλεσμα μιας αλληλουχίας πράξεων που συντελούνται από ένα ανοιχτό και ευρύ κοινωνικό σύνολο. Επιπλέον η ταύτιση του μουσείου με την απόλυτη αληθινή ιστορική αυθεντία υπονομεύεται από την συζήτηση των Malin and Τor On spectacle, speculation and other spec-words.


Βιογραφικά στοιχεία
H Ελένη Καμμά γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωγραφική στην Aνωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας(1995-2000) και στο Chelsea College of Art & Design,Λονδίνο(MA Fine Art 2001-2002).Μεταξύ του 2008 και του 2010 ήταν ερευνήτρια στο Εικαστικό τμήμα της Jan van Eyck Academie, Μετα-ακαδημαικού Ινστιτούτου για έρευνα και παραγωγή, με υποτροφία του Ολλανδικού κράτους. Ζεί κι εργάζεται στο Μάαστριχτ και στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στο WIELS Artist-In-Residency Program για το έτος 2010.
Η Καμμά ήταν υποψήφια για το 5ο Βραβείο ΔΕΣΤΕ και έλαβε το Premio Stima του Lissone Award το 2007. Έχει πραγματοποιήσει τις ατομικές εκθέσεις From Bank to Bank on a gradual slope, Villa Romana, Φλωρεντία (2011), Enlever et Entretenir IΙ, WIELS, Centre d’Art Contemporain, Βρυξέλλες (2011), Enlever et Entretenir I, HEDAH, Μάαστριχτ(2010), Forgotten Ties, Nadja Villene, Λιέγη (2009), Once past the years of green emotion, Lorainι Alimantiri/gazonrouge, Αθήνα (2007). Η δουλειά της έχει συμπεριληφθεί σε ομαδικές εκθέσεις όπως On Dilettantism, ACC Weimar (2012), Found in Translation,Chapter L, Casino Luxembourg, (2011), Botanies of Desire, SALT Beyoglu, Istanbul (2011), Animacall-The Animation project, State Museum of Contemporary Art, Thessaloniki (2011), Weaving In and Out, No Longer Empty/Tapestry, Νέα Υόρκη (2010), Εικαστικοί Διάλογοι, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση (2010), Διευρυμένες οικολογίες, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αθήνα (2009), Chanting Baldessari, Μουσείο Bonnefanten, Μάαστριχτ, Ολλανδία (2008), 1η Διεθνής Μπιενάλε Νέων Μόσχας, Μόσχα, Ρωσσία (2008), L’Art en Europe, Domain Pommery, Ρέιμς, Γαλλία (2008), Σε χρόνο Ενεστώτα. Νέοι Έλληνες καλλιτέχνες, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αθήνα (2007), Lissone 2007 Award, Lissone, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μιλάνο, Ιταλία (2007), 10η Μπιενάλε Κωνσταντινούπολης, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία (2007), Άλλοι Τόποι, 1η Διεθνής Μπιενάλε Τέχνης Θεσσαλονίκης: “Ετεροτοπίες”, Θεσσαλονίκη (2007), 5ο Βραβείο ΔΕΣΤΕ, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, Αθήνα (2007). Το 2011, η Καμμά ήταν Resident artist στο IASPIS Residency Program της Στοκχόλμης, στη Villa Romana, Φλωρεντία και στο Duende, Ρότερνταμ.

Θερμά ευχαριστούμε τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού & Παιδείας της Κύπρου που στήριξαν οικονομικά την πραγματοποίηση της έκθεσης.
Τα φιλμ πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική χορηγία του Mondriaan Foundation.
Συντονισμός & επικοινωνία: Ελένη Κωτσαρά eleni.kotsara@mmca-mam.gr


Μουσείο Άλεξ Μυλωνά - Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
www.mmca-mam.gr
Πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο
10554 Αθήνα
T: 210 3215717
F: 210 3215712
http://mouseioalexmylona.blogspot.com/
mam@mmca-mam.gr

Ώρες λειτουργίας:
Τετάρτη – Παρασκευή – Σάββατο : 11.00 – 19.00
Πέμπτη : 13.00 – 21.00
Κυριακή : 11.00 – 16.00
Δευτέρα & Τρίτη : ΚλειστάExhibition
ELENI KAMMA
“P like Politics, P like Parrots”Curated by: Denys Zacharopoulos and Alexios Papazacharias
Duration: 12 June – 23 September 2012
Opening night: Tuesday, 12 June 2012, 20:30


Museum Alex Mylona – Macedonian Museum of Contemporary Art presents Eleni Kamma’s exhibition “P like Politics, P like Parrots”, curated by Denys Zacharopoulos and Alexios Papazacharias and produced by Eleni Kamma in collaboration with the Museum Alex Mylona – MMCA. The opening reception will take place on Tuesday 12th of June, at 20.30. The installation presented has been specifically developed for the Museum Alex Mylona – MMCA in collaboration with Belgian architect Breg Horemans and is accompanied by a special edition-200 copies only-catalogue designed by Salome Schmuki. The exhibition will remain open until the 23rd September 2012.

“What is unlikely to happen never goes alone. With this happy closing phrase, a real golden key for a sonnet, breakfast came to an end.”
Jose Saramago, Seeing

Eleni Kamma’s solo exhibition, P like Politics, P like Parrots, is the first part of a trilogy investigating possible and manifested contemporary European notions of common place created at the crossroads of music and architectural practices. Kamma examines the notion of spectacle in spaces of production such as the Lijnbaankwartier, the back stages of Architecture Museum in Stockholm, or public spaces like the piazalle Michelangelo in Florence. Through folding and unfolding gestures in emblematic places and spaces, a series of paradoxical hypotheses and strange identification experiments develop in her latest videos, drawings, and objects. Each result of these experiments verifies a hypothesis, which enables the creation of relations that reveal hidden common ground between different models and systems in Kamma’s work.

The exhibition develops, extends, engages and connects the two videos the artist created in Sweden in 2011, with the architectural space of Museum Alex Mylona. Inspired by the social phenomenon of choirs in Scandinavian countries, the videos P like Politics, P like Parrots and Malin and Τor: two architects in conversation mark the starting points of a single installation, where the whole and its parts coexist in order to create an interlude. Kamma undermines identification mechanisms and concept- generating procedures, gradually revealing the manipulation and speculation of experience, opinion, aesthetics, knowledge and history.

In Greece, museums are usually defined as places of preservation and exhibition of Greek antiquities and Greek tradition. Kamma’s work strongly comments on the role of the museum as a dynamic social structure with an active social role, turning the museum into a place of social coexistence, where the creation of meaning and history is not due to a single man or authority. At a turning moment of big economic and social uncertainty in Greece, Kamma’s solo exhibition at Museum Alex Mylona-Macedonian Museum of Contemporary Art, Athens and later at Macedonian Museum of Contemporary Art, Thessaloniki, is an open invitation to the citizens of both cities. Self-mirroring, self-reflective processes introduce the public to different social forms and practices, proving that ideas and interpretations emerge from the actions and choices taken by an open and wide society.


Curriculum Vitae

Eleni Kamma was born in 1973 in Athens. She studied painting at Athens School of Fine Art (1995-2000) and at Chelsea College of Art & Design, London (MA Fine Art 2001-2002). Between 2008 and 2010 she was a Post-Graduate Fine Art Researcher at the Jan van Eyck Akademie in Maastricht, on a scholarship from the Dutch state. She lives and works in Maastricht and Brussels, where she participated in the 2010 WIELS Artist-In-Residency Program.
In 2007, Eleni Kamma was a nominee for the 5th Deste Award and was awarded the Premio Stima Lissone Award. Solo exhibitions include:From Bank to Bank on a gradual slope ,Villa Romana,Florence (2012), Enlever et Entretenir IΙ, WIELS, Centre d’Art Contemporain, Brussels (2011), Enlever et Entretenir I, HEDAH,Maastricht (2010), Forgotten Ties, Nadja Villene, Lieges, (2009), Once past the years of green emotion, Lorainι Alimantiri/gazonrouge, Athens (2007). Her work has been included in numerous group shows, such as: On Dilettantism, ACC Weimar (2012), Found in Translation,Chapter L, Casino Luxembourg, (2011), Botanies of Desire, SALT Beyoglu, Istanbul (2011), Animacall-The Animation project, State Museum of Contemporary Art, Thessaloniki, (2011), Weaving In and Out, No Longer Empty/Tapestry, New York (2010), Visual Dialoges, Onassis Cultural Centre (2010), Expanded Ecologies, National Museum of Contemporary Art, Athens (2009), Chanting Baldessari, Museum Bonnefanten, Maastricht, Holland (2008), 1st International Moscow Young Biennial, Moscow, Russia (2008), L’Art en Europe, Domain Pommery, Rheims, France (2008), In Present Tense. Young Greek Artists. National Museum of Contemporary Art, Athens (2007), Lissone 2007 Award, Lissone, Museum of Contemporary Art, Milan (2007), 10th International Istanbul Biennial, Istanbul (2007), Other Spaces, 1st Thessaloniki Contemporary Art Biennial: “Heterotopias”, Thessaloniki (2007), 5th DESTE Prize, DESTE Foundation, Athens (2007).
In 2011 Kamma was a resident artist at the IASPIS Residency Program of Stockholm, at Villa Romana, Florence and at Duende, Rotterdam.


Co-ordination & Press Office: Eleni Kotsara eleni.kotsara@mmca-mam.grMuseum Alex Mylona-Macedonian Museum of Contemporary Art
www.mmca-mam.gr
5, Agion Assomaton Square, Thission
10554 Athens, Greece
T: 210 3215717
F: 210 3215712
http://mouseioalexmylona.blogspot.com/
mam@mmca-mam.gr

Opening Hours:
Wednesday – Friday – Saturday : 11.00 – 19.00
Thursday : 13.00 – 21.00
Sunday : 11.00 – 16.00
Monday & Tuesday : closed


read more " ΈΚΘΕΣΗ ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΜΑ “P LIKE POLITICS, P LIKE PARROTS / Π ΌΠΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉ, Π ΌΠΩΣ ΠΑΠΑΓΆΛΟΙ” "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΠΑΡΑΣΤΆΣΕΙΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΎ ΈΛΙΞ - ΕΝΝΝΙΆΜΟΡΦΟ 10, 11, 12, 13/06/2012 ΣΤΟ ΘΈΑΤΡΟ ΧΏΡΑ


Παραστάσεις αυτοσχεδιασμού έλιξ - ενννιάμορφο 10, 11, 12, 13/06/2012 στο θέατρο Χώρα
read more " ΠΑΡΑΣΤΆΣΕΙΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΎ ΈΛΙΞ - ΕΝΝΝΙΆΜΟΡΦΟ 10, 11, 12, 13/06/2012 ΣΤΟ ΘΈΑΤΡΟ ΧΏΡΑ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ- ΠΈΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012 ΣΤΙΣ 21:00, ΣΤΟ ΜΈΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΉΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ.ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζουν μαζί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 στις 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τη Σερενάτα αρ. 10 σε σι ύφεση μείζονα, Κ361 του ιδιοφυούς Μότσαρτ ή αλλιώς Gran Partita, όπως έμεινε γνωστή από μία σημείωση (κάποιου άλλου) πάνω στο έργο. Ο ίδιος ο Μότσαρτ την είχε ονομάσει απλώς Σερενάτα και την είχε γράψει ακολουθώντας τη συνήθεια, που είχε επικρατήσει στη Γερμανία και την Αυστρία γύρω στο 1770, να γράφονται έργα για ξύλινα και χάλκινα πνευστά, που προορίζονταν να παρουσιάζονται σε ανοιχτό χώρο ή σαν συνοδεία σε γιορτινό δείπνο με μεγάλο αριθμό καλεσμένων. Τηρώντας λοιπόν αυτή την παράδοση της γιορτής σε ανοιχτό χώρο, τα πνευστά της ΚΟΘ θα παρουσιάσουν τη Σερενάτα στο Φουαγιέ Εισόδου του ΟΜΜΘ.

Στο δεύτερο μέρος οι ακροατές θα ακολουθήσουν την ορχήστρα στην Κεντρική Σκηνή του ΟΜΜΘ, όπου και θα απολαύσουν μία σουίτα πάνω σε 11 τραγούδια, αφιερωμένη στο Μάνο Χατζιδάκι, που ερμηνεύει στη κιθάρα ο ίδιος ο συνθέτης της, Ευάγγελος Μπουντούνης, μαζί με τη Μάρω Ραζή.

“Όταν έφυγε ο Μάνος δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Τριγύρναγα εδώ κι εκεί και την τρίτη μέρα έπιασα την κιθάρα. Ξεφύτρωσε μια μικρή μελωδία. Την έγραψα σε νότες και έβαλα για τίτλο: Ένα τραγούδι για το Μάνο. Ντράπηκα γι΄αυτό τόσο που εξαφάνισα αμέσως τις νότες. Φαντάστηκα την αντίδραση του: «Γιατί παιδί μου δεν ασχολείσαι με κάτι πιο ερωτικό και κάθεσαι και γράφεις αυτά τα πράγματα για μένα;»
Μετά από αυτή την αντίδραση το πήρα απόφαση. Να ασχοληθώ μαζί του! Να φτιάξω τη μουσική του για κιθάρα και να ονομάσω αυτή την εργασία: Ένα τραγούδι για το Μάνο”

Ευάγγελος Μπουντούνης


Διεύθυνση Ορχήστρας: Αλέξανδρος Μυράτ

Κιθάρα: Ευάγγελος Μπουντούνης

Μάρω Ραζή


Το πρόγραμμα αναλυτικά:

W.A. Mozart: Σερενάτα αρ.10 σε σι ύφεση μείζονα, K.361 (Gran partita)
Το 1ο μέρος θα παιχτεί στο φουαγιέ εισόδου
Ευάγγελος Μπουντούνης: «Ένα τραγούδι για το Μάνο»
Το 2ο μέρος θα παιχτεί στη κεντρική σκηνή του ΜΜΘ

Παράλληλες εκδηλώσεις (σε συνεργασία με το τμήμα Τ.Μ.Ε.Τ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας):

18:30-18:50
Σκηνή ΟΜΜΘ
Ορχήστρα και χορωδία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιώργος Βράνος
Πιάνο: Θεόδωρος Αλβανός
Διεύθυνση χορωδίας: Μαρία-'Εμμα Μελιγκοπούλου
L.v. Beethoven: Φαντασία για πιάνο, χορωδία και ορχήστρα, έργο 80


19:10-19:40
Φουαγιέ κεντρικού θεωρείου
Σύνολο Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής ΤΜΕΤ
Μουσική προερχόμενη από την αστική ζωή των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας
Επιμέλεια: Μάνος Αχαλινωτόπουλος


19:50-20:30
Φουαγιέ πλατείας
8 χέρια, 2 πιάνα με φοιτητές της τάξης του κ. Ούβε Μάτσκε
Πιάνο I: Άννα Σιαμπάνη, Βασιλεία Μαλτέζα
Πιάνο II: Λάζαρος Μελίδης, Κοντυλένια Βλαχοδημήτρη
L.v. Beethoven: Σεπτέτο, έργο 20 σε μεταγραφή για δύο πιάνα, οκτώ χέρια από τον Gabriel MariéΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Εισιτήρια για τη συναυλία διατίθενται από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τηλ. 2310 895938-9 και το www.tch.gr

Τιμές εισιτηρίων: 10€ - 15€ - 20€

Τα εισιτήρια ισχύουν για όλες τις εκδηλώσεις!

Ιστοσελίδες: www.tch.gr & www..tsso.gr


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ερωτικός fm Μαλλιάρης-Παιδεία ΕΤ3

TV100 ΕΕΜΕ con fuoco
Περιοδικό ABOUT CITY INTERNATIONAL 106.1 ΑΥΛΑΙΑτηςΘεσσαλονίκης

ΑντιστύλιΠολιτισμού Classical radio tar.gr


read more " ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ- ΠΈΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012 ΣΤΙΣ 21:00, ΣΤΟ ΜΈΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΉΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

U-TURN/ΤΕΛΕΥΤΑΊΕΣ ΠΑΡΑΣΤΆΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟ «ΜΠΕΛ ΕΠΌΚ» ΤΟΥ ΑΝΔΡΈΑ ΦΛΟΥΡΆΚΗ


Την άνοιξη

στο Φουαγιέ του Επί ΚολωνώU-TURN/Τελευταίες παραστάσειςΘΕΑΤΡΟ

«μπελ επόκ» του Ανδρέα Φλουράκη σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χριστοφή
Δευτέρα 11, Τρίτη 12, Τετάρτη 13 & Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012, 21:15Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €Σήμερα, στη θεατρική «μπελ επόκ» του Ανδρέα Φλουράκη, συμβαίνουν πολλά: Ένα ζευγάρι αντί να βγει για φαγητό, πάει θέατρο. Ένα κοριτσάκι απαγγέλει ποιήματα. Ένα αγόρι ζητάει από έναν διασώστη να τον βοηθήσει να βρει τη μαμά του κάτω από τα χαλάσματα. Ο υπερήρωας Σπαίντερμαν εμφανίζεται πάντα την κατάλληλη στιγμή. Ένας άνθρωπος έχει για σπίτι του μια εσοχή στον τοίχο. Ένας νεαρός θέλει να αράξει στη θάλασσα, και η κοπέλα του ονειρεύεται μια αραβική άνοιξη και ζώνεται με χειροβομβίδες.Στο έργο «μπελ επόκ», η μία ιστορία διαδέχεται την άλλη, όπως διαδέχεται η κάθε εποχή του χρόνου την προηγούμενη. Τέσσερις εποχές, τέσσερις παράξενες ιστορίες, οκτώ πρόσωπα, σε ένα καλειδοσκόπιο μιας σύγχρονης εποχής που είναι «ωραία» με έναν δικό της τρόπο..Διαδηλώσεις, καπνογόνα, φίδια, βόμβες, ωτοασπίδες, φραπεδάκια και μια ομπρέλα. Θραύσματα ενός κόσμου που διαλύεται και καταρρέει αλλά καταφέρνει τελικά να συνεχίσει.ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης)

Μαρία Κακούρου, Δημήτρης Μαζιώτης, Αντιγόνη Φλουράκη, Κάλλι Μαυρομάτη, Γιάννης Μυλωνάς, Εύα Βλασοπούλου, Αλέξανδρος Λαγόπουλος, Μαρία Τζάνη.ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Ανδρέας Φλουράκης

Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χριστοφή

Φωτισμοί-Σκηνικά: Ομάδα ΝΟΜΑΔΑ

Δείτε το trailer της παράστασης:

http://www.youtube.com/watch?v=GuuTQSQt6S0&feature=share

read more " U-TURN/ΤΕΛΕΥΤΑΊΕΣ ΠΑΡΑΣΤΆΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟ «ΜΠΕΛ ΕΠΌΚ» ΤΟΥ ΑΝΔΡΈΑ ΦΛΟΥΡΆΚΗ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Βρυξέλλες Summer of Photography Έκθεση Πάνου Κοκκινιά 14/06-16/09/12 -Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο Summer of Photography


Βρυξέλλες
Summer of Photography
Έκθεση Πάνου Κοκκινιά
14/06-16/09/12

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο Summer of Photography, ένα διεθνές φεστιβάλ για τη φωτογραφία και άλλα σχετικά μέσα που διοργανώνει κάθε δύο χρόνια το BOZAR-Centre for Fine Arts των Βρυξελλών, παρουσιάζοντας μια ατομική έκθεση με έργα του Έλληνα δημιουργού Πάνου Κοκκινιά.

Στοιχεία έκθεσης
Συντονισμός: Αλεξάνδρα Αθανασιάδου, Βαγγέλης Ιωακειμίδης
Χώρος: BOZAR - Centre for Fine Arts, Βρυξέλλες (Rue Ravensteinstraat 23)
Συνδιοργάνωση: BOZAR EXPO, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Με την υποστήριξη: Galerie Xippas, Παρίσι-Αθήνα
Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και του Hellenic Circle-Βρυξέλλες
Σε συνεργασία με τη PhotoBiennale του ΜΦΘ
Τα έργα του Πάνου Κοκκινιά με τις υπαρξιακές τους ιδιότητες, παραμένουν ανέγγιχτα από τον χρόνο, αλλά και παράλληλα εξαιρετικά σύγχρονα τόσο για τη διεθνή φωτογραφική σκηνή όσο και για την Ελλάδα. Στις φωτογραφίες του, οι οποίες λειτουργούν αυτόνομα ως ανεξάρτητες αφηγήσεις αλλά και ως σειρά του ίδιου νήματος σκέψης, η ανθρώπινη παρουσία λειτουργεί ως αφηγηματικό μέσο, αλλά και ως εργαλείο που εξυπηρετεί στην ανατροπή της αρχικής δομής του φυσικού περιβάλλοντος. Ο άνθρωπος αναπαριστάται σε δύο επίπεδα ταυτόχρονα, και ως πιόνι και ως δημιουργός.
Σε αυτές τις λεπτομερώς σκηνοθετημένες συνθέσεις που δίνουν έμφαση στο χρώμα, το ελληνικό τοπίο -αμόλυντο ή κατεστραμμένο- λειτουργεί ως φόντο και ως πρωταγωνιστής. Όλα εξαρτώνται από την απόσταση που παίρνει κάποιος, κυριολεκτικά και μεταφορικά, προκειμένου να συμμετάσχει σε κάθε μία ιστορία και να της επιτρέψει να εξελιχθεί από το επίπεδο του οπτικού (visual) σε αυτό του ορατού (visible

Summer of Photography
Κάθε δύο χρόνια το Centre for Fine Arts των Βρυξελλών διοργανώνει το “Summer of Photography”, μια διεθνή μπιενάλε που επικεντρώνεται στη φωτογραφία και άλλα σχετικά μέσα. Διάφορες βελγικές και ευρωπαϊκές εκθέσεις και μουσεία φωτογραφίας και μέσων, συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα θεματικό πρόγραμμα, το οποίο θα εξερευνά την πολιτισμική ανταλλαγή μεταξύ κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τοποθετώντας την σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο. Το αποτέλεσμα είναι ένα ποικίλο πρόγραμμα εκθέσεων και σχετικών εκδηλώσεων με συζητήσεις, ένα συμπόσιο, και μία ημέρα εξέτασης portfolio με επιμελητές, φωτογράφους και σχετικούς ειδικούς από διαφορετικά πεδία.
Σε ένα πλήθος τοποθεσιών στο Βέλγιο, το “Summer of Photography” δημιουργεί έτσι ένα ζωντανό φόρουμ και μία πλατφόρμα για ειδικούς, ερασιτέχνες και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το μέσο της φωτογραφίας.
Υπάρχει ένα κοινό θέμα που διατρέχει το “Summer of Photography”. Το 2012, το φεστιβάλ εξερευνά ένα πανάρχαιο είδος, το τοπίο. Δεκάδες φωτογράφοι (μεταξύ των οποίων και μερικοί Έλληνες) στο έργο των οποίων το τοπίο διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο, θα συμμετέχουν στην κύρια έκθεση “Sense of Place” που θα πραγματοποιηθεί στο Centre for Fine Arts και σε άλλους συνεργαζόμενους φορείς.
www.summerofphotography.be
read more " Βρυξέλλες Summer of Photography Έκθεση Πάνου Κοκκινιά 14/06-16/09/12 -Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο Summer of Photography "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

"ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2012" ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΕΙΚΑΣΤΙΚΏΝ ΤΕΧΝΏΝ ΤΗΣ ΑΘΉΝΑΣ (ATHENS FINE ARTS FESTIVAL)Το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας παρουσιάζει το πρώτο μέρος της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2012" που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012, στις 8.30μμ, στην εντυπωσιακή αίθουσα της Πινακοθήκης Πειραιά ( Φίλωνος 29, Πειραιάς, κτίριο Παλαιού Ταχυδρομείου ) σε καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού.

Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας (Athens Fine Arts Festival), που φέτος διανύει τον πέμπτο χρόνο επιτυχημένης παρουσίας του, προσφέροντας μια σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας της τέχνης με το φιλότεχνο κοινό, συνεχίζει τις καλλιτεχνικές δράσεις του, παρουσιάζοντας την πρώτη από μια σειρά καλοκαιρινών εκθέσεων στην Αθήνα και στη Μύκονο.

Στα "Δρώμενα Τέχνης" συμμετέχουν νέοι κυρίως καλλιτέχνες, που έχουν να παρουσιάσουν μια αξιόλογη εικαστική πρόταση που αφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την καλλιτεχνική φωτογραφία, το ψηφιδωτό, το κολλάζ και τις εικαστικές εγκαταστάσεις.

Οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην πρώτη έκθεση του εντυπωσιακού Art Event στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά είναι αλφαβητικά οι εξείς:

Ιωάννα Αργυρίου, Μαρία Βαμβακούση - Βαλσάμη, Δήμητρα Γιαννακέα, Ειρήνη Ευθυμάκη, Iόνη (Eύη Παπαχρίστου), Σταματία Καππέ, Ευτυχία Κουκουζέλη - Δημακοπούλου, Θάνα Λυκουρέση, Mimika, Μαρία Οικονομίδου, Μιχαήλ Ρωμανός, Βασιλική Σαργολόγου, Δημήτρης Σκαρής, Διονύσης Στεργίου, Χρήστος Ταβιτίδης, Αικατερίνη Τζίτζιρα, Άννα Τσιβδάρη, Εμμανουήλ Τσιμπίδης

"Art and Fashion installation by PoshFashion"

Τη βραδιά των εγκαινίων θα παρουσιαστεί ένα εξαιρετικό "Art and Fashion Installation by Posh Fashion" με παρουσίαση της καλοκαιρινής σειράς των "Posh Fashion Erotokritos" μεταξωτών φουλαριών υπό τον τίτλο "Degrade" όπως επίσης και την καλοκαιρινή σειρά "PoshFashion Inspired by Art" από χειροποίητα, ζωγραφισμένα t-shirts που έχουν χρησιμοποιηθεί ως καμβάς τέχνης και θα φορεθούν σε ζωντανή επίδειξη από τον διάσημο χορευτή Bruno με Diesel swimwear και footwear να ολοκληρώνουν το σύνολο.

Τα εικαστικά "Δρώμενα Τέχνης" λαμβάνουν χώρα σε επιλεγμένες γκαλερί και αίθουσες τέχνης των Αθηνών ενώ οι διαδοχικές εκθέσεις που αποτελούν τον κορμό της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης, χαράσσουν μία ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή στο φιλότεχνο κοινό.

Σε κάθε χώρο τέχνης παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά έργα των καλλιτεχνών ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται ψηφιακά, για ένα χρόνο, από το δημοφιλή ιστότοπο προώθησης πολιτιστικών γεγονότων του Φεστιβάλ "Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού":http://dromenatechnis.blogspot.com/

H σπονδυλωτή αυτή έκθεση είναι η εξέλιξη της εικαστικής έκθεσης "Αντιπαραθέσεις στην σύγχρονη Ελληνική τέχνη", που διοργανώθηκε τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία, σε έντεκα γκαλερί και αίθουσες τέχνης του Ιστορικού Κέντρου των Αθηνών, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας ενώ σημαντική θεωρείται η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και το αμείωτο ενδιαφέρον για την πρωτοποριακή σπονδυλωτή έκθεση "Δρώμενα Τέχνης" από τους καλλιτέχνες, κυρίως της νέας γενιάς.

Επιμέλεια έκθεσης: Μιχαήλ Ρωμανός
http://mromanos.blogspot.com/

Διάρκεια: 13-17/6/2012

Ώρες λειτουργίας:
καθημερινά 11-1 και 6-9
read more " "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2012" ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΕΙΚΑΣΤΙΚΏΝ ΤΕΧΝΏΝ ΤΗΣ ΑΘΉΝΑΣ (ATHENS FINE ARTS FESTIVAL) "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »