Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

«Η ΓΥΝΑΊΚΑ ΤΗΣ ΖΆΚΥΘΟΣ» ΤΟΥ ΔΙΟΝΎΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΎ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΗΣ ΟΒΕRΟΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ


1ο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΗΣ OBERON – «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΘΟΣ»

Με το έργο «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού, που θα παρουσιάσει από τις 31 Μαίου έως τις 3 Ιουνίου 2012, η Ομάδα Τέχνης «Oberon» συνεχίζεται το 1ο «Θεατρικό Φεστιβάλ της Πόλης».
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον», θα ξεκινούν στις 21:30 και η γενική είσοδος θα κοστίζει 10 ευρώ.
Το 1ο «Θεατρικό Φεστιβάλ της Πόλης» ξεκίνησε στις 19 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου του 2012. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχωρεί τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται στο θέατρο «Άνετον», αρχικά σε οκτώ θεατρικές ομάδες της πόλης, ώστε η καθεμία από αυτές να έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση του χώρου για μία εβδομάδα. Οι ομάδες έχουν την πλήρη ευθύνη για την πραγματοποίηση των παραστάσεων και για την έκδοση εισιτηρίων, ενώ όλα τα έσοδα παραχωρούνται στους συντελεστές τους.

Λίγα λόγια για το έργο:
«Η Γυναίκα της Ζάκυθος» ή το «Όραμα του Διονυσίου Ιερομονάχου», είναι ένα κείμενο του Διονύσιου Σολωμού, που συντίθεται από δύο διαπλεκόμενα θέματα: τη σκληρή και απαράδεκτη συμπεριφορά της Γυναίκας και τη δεινή θέση των Μεσολογγιτισσών, που καταφεύγουν για βοήθεια στο νησί της Ζακύνθου, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Μεσολογγίου. Το έργο αποτυπώνει την αιώνια πάλη του καλού με το κακό.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Αλέκος Σπυριδάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαριέτα Πανίδου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Κέλλυ Εφραιμίδου
Μουσική: κιθάρα, Αλέξης Βαλάσσης – βιολί, Περικλής Βραχνός

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σοφία Βούλγαρη, Μάριος Μεβουλιώτης και Πασχάλης Φουρκιώτης.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Facebook Group: http://www.facebook.com/groups/117259381652224/ - http://oberonartgroup.blogspot.com – E- MAIL: oberonartgroup@gmail.com

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6972 119679
read more " «Η ΓΥΝΑΊΚΑ ΤΗΣ ΖΆΚΥΘΟΣ» ΤΟΥ ΔΙΟΝΎΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΎ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΗΣ ΟΒΕRΟΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »