Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα βιβλία του Γιάννη Ξανθούλη έρχεται στη μεγάλη οθόνη, για να μας μαγέψει τα Χριστούγεννα του 2011.
Δεκαετία του 1970... είναι Χριστούγεννα και στο στρατόπεδο Βάτη, στον Έβρο, προετοιμάζονται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Οι σκέψεις, όμως, του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού. Άνθρωπος κλειστός, χωρίς χαμόγελο, αγρίμι, έχει μόνο μια επιθυμία: να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου.
Δεν ξέρει, όμως, να χορεύει. Θα ζητήσει την βοήθεια ενός φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου, ενός συνεσταλμένου νεαρού, από τους λίγους που ξεχώριζαν στο στρατόπεδο για την μόρφωση και καλλιέργεια τους.
Η γνωριμία τους, σύντομη αλλά καταλυτική, θα είναι η αφορμή για μια σειρά γεγονότων που θα κορυφωθούν με ένα Τανγκό... Το Τανγκό των Χριστουγέννων... σε μια μέρα που θα αλλάξει τις ζωές των τριών ηρώων μια για πάντα.
To Τανγκό των Χριστουγέννων (1η Δεκεμβρίου)
Ο Γιάννης Μπέζος σκέφτηκε μεγαλόφωνα την ιδέα του να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη το πολυδιαβασμένο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη, ο σκηνοθέτης Νίκος Κουτελιδάκης τη βρήκε εξαιρετική, και όλα πήραν το δρόμο τους.
Πρόκειται για μία ερωτική ιστορία που ξετυλίγεται την δεκαετία του 1970, σ’ ένα στρατόπεδο στον Έβρο. Η επερχόμενη χριστουγεννιάτικη γιορτή δεν λέει τίποτα στον κλειστό σαν άνθρωπο υπολοχαγό Στέφανο Καραμανίδη(Γιάννης Στάνκογλου) που το μόνο που θέλει είναι να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή (Βίκυ Παπαδοπούλου), σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου (Μπέζος). Την αδυναμία του στο χορό θα ζητήσει να την διορθώσει ο Λάζαρος Λαζάρου (Αντίνοος Αλμπάνης), ένας συνεσταλμένος νέος, από τους λίγους καλλιεργημένους στο στρατόπεδο.Ένας έρωτας στα χρόνια της δικτατορίας, σ’ ένα σκληρό φυσικό περιβάλλον…
read more " ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Η εκρηκτική υπόθεση
Ο δημιουργός της επιτυχημένης «κατσαρίδας», με το ιδιότυπο χιούμορ του, φέρνει στο φως την τεράστια έκρηξη που πραγματοποιείται στη ζωή και την ψυχή του κάθε ανθρώπου όταν έρχεται η ώρα να αφήσει τη ζεστή αγκαλιά της οικογένειάς του, όπου ασφαλής και ήρεμος νιώθει εκλεκτός, ήρωας, σωτήρας του σύμπαντος, μεσσίας, ονειρεύεται αστρικά ταξίδια, πνευματικούς δασκάλους και ντροπαλές πριγκίπισσες. Ένας κόλπος, εντός του οποίου οι γονείς-προστάτες φροντίζουν να μην ενημερώσουν για τη σκληρή πραγματικότητα της κοροϊδίας, της απατεωνιάς, της εκμετάλλευσης, του ψέματος, της διαφθοράς, μα πάνω απ' όλα της μοναξιάς. Όταν λοιπόν φτάσει η ώρα της ενηλικίωσης και η οδυνηρή διαπίστωση ότι ο κόσμος που μας περιβάλλει είναι κατά βάση απάνθρωπος, τότε συντελείται εκείνη η τεράστια έκρηξη που πληγώνει και πονάει δυνατά, συνεφέρει και προσγειώνει.

read more " ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Ο Woody Allen επιστρέφει στο Παρίσι με τη νέα του ρομαντική κομεντί "Midnight In Paris" (Μεσάνυχτα στο Παρίσι).
Η ταινία αφηγείται το μεγάλο έρωτα ενός νέου άνδρα για μια πόλη, το Παρίσι, και μιλάει για τους ανθρώπους που έχουν την ψευδαίσθηση, ότι αν είχαν μιαν άλλη ζωή, διαφορετική από τη δική τους, θα ζούσαν πολύ καλύτερα.

read more " ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »